Vés al contingut

PECQ

9 Novembre 2011

Pla d’Energia, Canvi Climàtic i Qualitat de l’aire de Barcelona
2011-2020

Agència d’energia de Barcelona

El 25 de juliol de 2009 va entrar en vigor la Directiva 2009/28/CE relativa al foment de l’ús d’energia procedent de fonts renovables.

La motivació última de la Directiva és reduir la dependència energètica i l’efecte que la variabilitat dels preus dels hidrocarburs té sobre el conjunt de l’economia europea. La dependència energètica, que a Europa ronda el 50%, en el nostre país supera el 80%, fa a les economies especialment vulnerables a les alces de preus dels hidrocarburs.

La Unió Europea, conscient de la gravetat del programa energètic, ha impulsat l’objectiu del 20-20-20 per lluitar contra la dependència energètica.

En aquest escenari l’Ajuntament de Barcelona presenta el PECQ 2011-2020

Extracte del Dossier de premsa de l’ Ajuntament de Barcelona de 22 de març de 2011

El Nou Pla d’Energia, Canvi Climàtic i Qualitat de l’aire el full de ruta cap a una nova cultura energètica de Barcelona durant la propera dècada.

El PECQ uneix en un mateix instrument estratègic el Pla de Millora Energètica de Barcelona i el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire.

El Pla d’Energia, Canvi Climàtic i Qualitat de l’Aire 2011-2020 sobre el qual orbitaran les mesures per a la millora de l’eficiència energètica, l’impuls de les energies renovables, la millora de la qualitat de l’aire de la ciutat i gasos d’efecte hivernacles (GHE) suposa la confluència i reunió en un marc únic d’actuació dels que han estat els dos grans instruments que durant els darrers anys han centrat les polítiques sobre l’energia i la reducció de la contaminació: El Pla de Millora Energètica de Barcelona (PMEB) 2002-2010 i el Pla de Millora de la Qualitat de l’aire. (…)

El PECQ 2011-2020 té com a objectius específics respecte l’any base 2008:

– Reduir el consum d’energia final total de la ciutat en un 9,9%
– Doblar la generació local d’electricitat amb energies renovables
– Reduir les emissions de GEH en un 17,5%
– Reduir els emissions d’NOx un 26%
– Reduir les emissions de PM10 un 39%

Destaquem algunes de les mesures previstes en relació al Sector residencial.

1. Millora de l’eficiència energètica en la reforma d’habitatges.
Es tracta d’aprofitar les reformes com a oportunitats per a incorporar conceptes d’eficiència energètica. De la mateixa forma que es van obrir línies d’ajut prioritaris per a aplicació de mesures contra la contaminació acústica en determinades zones, ara es tracta d’obrir línies de suport a les reformes i rehabilitacions que incorporin la aplicació de mesures per a millorar l’eficiència de les mesures prioritzant-ne algunes com la millora dels aïllaments de les finestres, fusteries, vidre i persianes o la substitució de sistemes elèctrics per generació de calor amb sistemes de gas natural.

El Pla d’Energia, Canvi Climàtic i Qualitat de l’aire de Barcelona. 2011-2020

Les arquitectes Isabel Pascual i Lucia Feu han col•laborat amb AIGUASOL en l’Estudi Sectorial d’Habitatge, coordinat i redactat per BARCELONA REGIONAL i Dirigit per l’ AGÈNCIA D’ENERGIA DE BARCELONA

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: