Vés al contingut

Institut Fort Pius. Ampliació i reforma

15 Mai 2008

Localització: Carrer Ausiàs Marc nº78 a l’Eixample, Barcelona
Data projecte: 2004-2005
Data execució: 2006-2008
Promotor: Departament d’Educació i GISA
Constructor: Construccions Solius
Superfície: obra nova 1148 m² reforma 4739 m²
Arquitectes: Lucia Feu
Arq. tècnic DO: Josep Maria Coromina
Col.laboradors: Eva Escrich -arquitecta- Ferran Bermejo -estructura- J.M. Serraïma –pressupost i ESS- Quadrifoli S.L. -instal.lacions i llic. ambiental- Geolog -estudi geotècnic-
Pressupost contracte: 3.332.271,41 €

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Noves instal•lacions esportives de l’Institut Fort Pius en el pati d’illa i reforma del centre escolar.

L’edifici IES Fort Pius es va construir l’any 1982/83. L’objecte del projecte és la reforma i ampliació del centre perquè l’equipament docent actual s’adeqüi a les necessitats funcionals d’un IES 3/2 (3 línies d’ESO i 2 de batxillerat) segons les directrius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’ampliació consisteix en un programa de sala de gimnàs, vestidors i pista poliesportiva exterior i els nuclis de comunicació entre el nou edifici amb l’existent potenciant un nou accés des del pati interior d’illa.

Les condicions especials del solar, els requeriments de l’ampliació i la seva relació amb l’edifici existent han estat l’origen de la proposta.

Ampliació de la terrassa pati de l’escola actual amb una pista poliesportiva de 14×26 metres. Sota aquesta pista es situa la sala del gimnàs amb el seu programa annex, (vestidors, escenari, magatzem).

Replanteig d’accessos i circulacions d’ambdós edificis; (nou nucli d’escala i ascensor i escales d’evacuació) de manera que l’ampliació resol els problemes de l’edifici existent i millora la comunicació entre planta baixa i zona de soterrani possibilitant un nou accés des del pati d’illa. El pati a soterrani es converteix en sortida d’evacuació ascendent amb escala exterior. Aquesta escala arriba al mateix àmbit que la nova escala d’evacuació descendent de l’edifici existent.

Element frontissa entre nou i vell, un volum lineal que té la funció de cosir ambdós edificis, possibilita una bona il•luminació i ventilació de la cripta soterrada i les zones d’accés de l’ampliació i prolongant-se en el nou perímetre del pati conforma el porxo cobert i la nova tanca.

Treball de límits i tanques, entre pati escola i pati d’illa, entre interior i exterior del gimnàs; entre cripta i gimnàs, per aconseguir el control de la llum i de les vistes. Proposta de materials a base de gelosies per una banda i reixes metàl•liques en la zona de gimnàs i pista exterior poliesportiva.

En la cripta soterrada es proposa la següent seqüència d’espais; accés principal- biblioteca- sala d’audiovisuals escenari- pati i sortida d’evacuació de la cripta.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: