Vés al contingut

Edifici plurifamiliar de 12 habitatges de lloguer per a joves

22 Abril 2008

Localització: Carrer Sant Antoni nº1, Calaf. Anoia
Data projecte: 2004-2005
Data execució: 2006-2008
Promotor: Incasol
Constructor: Promocions Navàs
Superfície: 860 m²
Arquitectes: Lucia Feu
Arq. tècnic DO: Jaume Soldevila
Col.laboradors: Maria Cortils -arquitecta- Ferran Bermejo -estructura- Miquel Milián -pressupost- Anna Bono –ESS- Quadrifoli S.L. -instal.lacions-
Pressupost contracte: 1.069.000,00 €

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Habitatge protegit per a joves al casc antic de Calaf

La proposta s’origina a partir de l’equilibri resultant d’un emplaçament situat al casc antic de Calaf que exigeix un vestit a mida, demana recollir el gra petit del parcel.lari, el trencament de cobertes i volums seguint les directrius de la forma de la ciutat i l’esforç de tipificació, racionalització i repetició per aconseguir una construcció més eficient i econòmica.

En un solar petit de forma irregular amb façana al carrer Sant Antoni i a la Portella de Matamala (límit construït de la vila) amb un fort pendent entre ambdós carrers ( 7 metres), es disposen els diferents volums d’edificació adossats a les mitgeres, buscant la bona orientació, el sol i les vistes i creant petits patis lliures oberts que possibiliten que els habitatges tinguin més d’una façana garantint la ventilació creuada.

Apostem per un habitatge flexible i polivalent, que s’adapti a diferents formes de vida, però no volem renunciar a la privacitat i a l’especificitat dels espais. La cuina és integrada a la sala però s’ha de poder tancar, les portes dels banys han d’estar fora de l’àmbit de la sala menjador.

La Normativa Urbanística de la zona exigeix una adequació a l’entorn per tant es proposen acabats de façana de revestiment continu amb ciment i calç de tipus tradicional, en les façanes predomina el massís i les obertures són de proporcions verticals.

Les cobertes són inclinades de teula ceràmica; en una d’elles s’ubica la instal•lació de plaques de captació solar i en el sotacoberta se situa la sala d’instal•lacions d’aigua calenta sanitària, les telecomunicacions i la maquinària d’ascensor.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: