Vés al contingut

Rehabilitació i ampliació de tres edificis plurifamiliars per a 25 habitatges i locals

10 Juny 2004

Localització: Carrer Carders 45-49 a Ciutat Vella, Barcelona
Data projecte: 2000-2002
Data execució: 2002-2004
Promotor: Isard S.L.
Constructor: Villareyes
Superfície: habitatges 1589 m² local 680 m²
Arquitectes: Lucia Feu- Oriol Rosselló
Arq. tècnic DO: Jose Antonio Guisado
Col.laboradors: Manuel Arguijo -estructura- Jose Antonio Guisado –ESS-
Quadrifoli S.L. -instal.lacions-
Pressupost contracte: 2.559.719,80 €

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

25 habitatges rehabilitats a Ciutat Vella.

El tres edificis entre mitgeres al carrer Carders 45,47 i 49, objecte del projecte estan inclosos en el catàleg de Patrimoni. L’edifici Carders 45 és l’edifici principal tant per superfície com per entitat arquitectònica.

En l’estudi històric realitzat per Veclus es proposa una cronologia relativa de l’edifici que identifica les diferents fases constructives i històriques i les relaciona amb els materials constructius visibles actualment i amb aquells elements o estructures que hagin pogut desaparèixer.

Per procedir a la rehabilitació s’ha aplicat la següent metodologia de treball.

– Reconeixement: Un aixecament minuciós i un estudi arqueològic i històric ens permet enfocar una proposta sobre un estudi exhaustiu de l’edifici existent.

– Consolidació: Actuació de consolidació de l’estructura, a partir de desmuntatge selectiu, per així poder reutilitzar elements. Buidat de patis interiors, es defineix el nou gran pati de 50 m2 de superfície que donarà habitabilitat als futurs habitatges. Incorporació en el projecte del elements descoberts en l’estudi històric; arcs, portes i finestres s’incorporen en la proposta. Finalment part del volum buidat es reubica en les plantes altes reordenant el conjunt i donant unitat al conjunt dels tres edificis

– Projecte-programa: Definició del projecte a nivell de programa, aspectes estructurals i constructius, amb la voluntat de que la proposta final reculli tot allò existent.
El resultat és de 25 habitatges entre 40 i 65 m2 útils amb un dormitori doble, una sala-menjador, cuina i bany complert. L’entrada es produeix pel pati gòtic de Carders 45 i té una única escala i ascensor.

– Materials: Paviments de fusta en habitatges i pedra en zones comuns, persianes i fusteries de fusta pintada, baranes metàl•liques, les façanes són amb estucats de calç i pintures al silicat adequats en un entorn catalogat en el Patrimoni.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: